PM Kisan: Aikooko Modi hallituksen nostaa erän budjettia 8 000 rupiaan? Mitä tiedämme toistaiseksi – Money News

The Financial Express logo

Unionin budjetti 2024: Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman esittelee myöhemmin tässä kuussa kauan odotetun unionin budjetin, Modi 3.0 -järjestelmän ensimmäisen budjetin. Eduskunnan budjettiesittelyä edeltävänä aikana valtiovarainministeriö kutsuu tavanomaisena käytäntönä ennen megataloustapahtumaa ehdotuksia eri talouden ja yhteiskunnan sektoreilta sekä pitää niiden kanssa neuvottelutilaisuuksia. Tälläkin kertaa FM Sitharamanin johtamat ministeriön virkamiehet ovat tavanneet monia toimialajärjestöjä, ammattiliittoja ja viljelijäyhteisön edustajia.

PM Kisan -ohjelma – Tässä on mitä maanviljelijät haluavat

Yksi maanviljelijöiden edustajien esittämistä tärkeimmistä vaatimuksista on Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) -lain mukaisen erän korottaminen 8 000 rupiaa vuodessa 6 000 rupiasta. Eri tiedotusvälineiden mukaan he painostivat FM:n kanssa pidetyssä kokouksessa monia muita maatalousalaa vaivaavia asioita.

Asiantuntijat ovat sitä mieltä, että PM Kisan -etuuden määrän korottaminen auttaa lisäämään taloudellista tukea maanviljelijöille, vakauttamaan heidän tulojaan ja hillitsemään kasvavia tuotantopanoskustannuksia maataloussektorilla.

Sitharaman-kokouksessaan edustajat hakivat myös suoria tukia maanviljelijöille suoran edun siirtojärjestelmän (DBT) kautta, lisärahoitusta maatalousalan tutkimukseen.

Mikä on PM-Kisan-järjestelmä?

Keskus käynnisti lippulaivaohjelman joulukuussa 2018, ja se lupasi 6 000 euron vuosittaisen toimeentulotuen kolmessa yhtä suuressa erässä kaikille maanomistajaperheille. Järjestelmässä perheen määritelmä on aviomies, vaimo ja alaikäiset lapset.

Järjestelmän toteuttamiseksi keskus määräsi osavaltioiden hallituksia ja yliopistojen viranomaisia ​​tunnistamaan tukikelpoiset viljelijäperheet järjestelmän ohjeiden mukaisesti.

Pääministeri Kisan Yojanan alaisuudessa keskushallinto vapauttaa varoja suoraan kaikkien edunsaajien pankkitileille.

PM-KISAN-ohjelman kelpoisuusehdot:

Edunsaajan tulee olla viljelymaan omistaja ja maanomistuksen tulee olla hänen nimissään maakirjanpidon mukaan.

Maanviljelijät – sekä pien- että marginaaliviljelijät –, jotka viljelevät maata, ovat maan omistusosuuden koosta riippumatta oikeutettuja PM Kisan -summaan.

Perhekriteerit: Kaikki tukikelpoiset viljelijäperheet, jotka määritellään aviomiehiksi, vaimoiksi ja alaikäisiksi lapsiksi, katsotaan järjestelmän edunsaajiksi.

Keskus ei ole säilyttänyt ikärajoituksia edunsaajille PM-KISAN-järjestelmän mukaisten etuuksien saamiseksi.

Keskus ei ole maininnut mitään tuloperusteita sellaisenaan PM Kisanin edunsaajien kelpaamiseksi. Institutionaaliset maanomistajat ja valtion palveluksesta eläkkeellä olevat ja tietyn kynnyksen ylittävän eläkkeen saavat jäävät kuitenkin tämän järjestelmän ulkopuolelle.

Vain Intian kansalaiset voivat saada tämän järjestelmän mukaista etuutta.

Koska PM Kisan -summa lähetetään edunsaaville viljelijöille DBT:n kautta, on tärkeää, että viljelijän pankkitili on yhdistetty voimassa olevaan Aadhaar-numeroon.

Samankaltaiset artikkelit