Uusi-Seelanti ajaa eteenpäin mediasisällön maksulakia – Brand Wagon News

The Financial Express logo

Uuden-Seelannin konservatiivinen koalitiohallitus aikoo laatia lain, joka velvoittaisi digitaalisen teknologian alustojen maksamaan mediayhtiöille uutisista, se sanoi tiistaina.

Lakiesitys esitetään, kun Uuden-Seelannin mediayhtiöt kamppailevat teknologiayrityksiä vastaan ​​mainosdollarien takia, mikä saa ne löytämään uusia tapoja tarjota uutisohjelmia.

Edellinen työväenpuolueen hallitus esitteli viime vuonna Fair Digital News -neuvottelulakiehdotuksen, joka esitetään parlamentille tarkistuksin, jotka tukevat ”paikallisia mediayrityksiämme ansaitsemaan tuloja tuottamistaan ​​uutisista”, viestintäministeri Paul Goldsmith sanoi.

Ehdotetut muutokset yhdenmukaistaisivat sen paremmin Australian digitaalisen neuvottelulain kanssa, Goldsmith sanoi.

Tämä laki, joka tuli voimaan Australiassa maaliskuussa 2021, antaa hallitukselle valtuudet pakottaa Internet-yritykset, kuten Facebookin omistaja Meta Platforms (META.O) ja Alphabet Inc:n (GOOGL.O) Google neuvottelemaan sisällön toimitussopimuksista tiedotusvälineiden kanssa, jos osapuolet eivät pääse sopimukseen maksuista.

Meta sanoi, että Uuden-Seelannin lakiehdotus jätti huomiotta sen alustojen toiminnan realiteetin, niiden vapaaehtoisuuden, käyttäjien mieltymykset ja ilmaisarvon, jonka se tarjosi uutispisteille.

”Jatkamme avoimia ja läpinäkyviä hallituksen ja julkaisijoiden kanssa liiketoimintapäätöksistämme tämän lain edetessä”, Metan tiedottaja sanoi sähköpostissa.

Google ei vastannut välittömästi kommenttipyyntöön.

Kun Kanada otti käyttöön samanlaisen lain vuonna 2023, Meta esti uutissisällön näkymisen siellä Facebookissa. Meta on myös sanonut, että se aikoo lopettaa australialaisten mediayhtiöiden uutisten maksamisen, ja hallitus harkitsee edelleen, puuttuuko asiaan.

Goldsmith sanoi, että ehdotetut muutokset antaisivat viestintäministerille valtuudet päättää, mitkä digitaaliset alustat kuuluvat lain piiriin. Hän sanoi, että lakiesityksen viranomaiseksi nimitetään riippumaton sääntelyviranomainen.

Yksi hallituskoalition kumppaneista, oikeistolainen ACT New Zealand -puolue, ei tue lakiesitystä, Goldsmith sanoi, mikä tarkoittaa, että sillä on oltava muiden puolueiden tuki hyväksyäkseen.

Oppositiotyöväenpuolue ilmoitti tarkistavansa muutokset, mutta kannatti lakiesityksen tarkoitusta.

”Olen helpottunut, että hallitus näkee järkeä ja edistyy lainsäädännössä, joka tekee mediaympäristöstä oikeudenmukaisemman verkossa toimiville uutisyrityksille”, Willie Jackson, työväenpuolueen median ja yleisradiotoiminnan edustaja, sanoi lausunnossaan.

Samankaltaiset artikkelit