Uudet kirjanpitostandardit vakuutuksille, pankkitoiminnalle pian, sanoi MCA Secy – Banking & Finance News

The Financial Express logo

Yritysasiainministeriö (MCA) on tuomassa käyttöön uusia kirjanpitostandardeja vakuutus- ja pankkisektorille. ”Tuomme vakuutusalan uudet kirjanpitostandardit lähiaikoina. Pankkisektorin osalta ministeriö käy keskusteluja Intian keskuspankin kanssa. Tämän lisäksi saamme suosituksia NFRA:lta (National Financial Reporting Authority) ja ICAI:lta (The Institute of Chartered Accountants of India) uusien kirjanpitostandardien laatimiseksi LLP-yrityksille”, sanoi Manoj Govil, MCA:n sihteeri.

Govil sanoi, että MCA on toteuttanut useita toimenpiteitä helpottaakseen liiketoimintaa. Esimerkiksi yrityksen sulkemisen aikajana on lyhennetty 90 päivään muutaman vuoden takaisesta 2 vuodesta. ”FY22-23 Budgetissa valtiovarainministeri on pyytänyt meitä perustamaan keskuksen, joka nostaisi yrityksen sulkemisaikataulun 6 kuukauteen. Olemme jo vähentäneet sen 3 kuukauteen. Pyrimme vähentämään sitä edelleen 60-70 päivään, Govil sanoi.

MCA:n sihteeri sanoi myös, että IBC (Insolvency and Bankruptcy Code) on auttanut vähentämään pankkisektorin järjestämättömiä varoja (NPA) 3,5 prosenttiin verrattuna 10-11 prosenttiin jonkin aikaa sitten. ”Tähän mennessä noin 3 000 yritystä on ratkaistu IBC:n puitteissa. Matalat NPA:t johtuvat osittain pankkien tiukentuneesta lainapolitiikasta. Mutta myös IBC:llä on ollut tärkeä rooli. Olemme tietoisia IBC:n haasteista, kuten viiveistä ja alhaisista palautusprosentteista päätöslauselmissa. Työskentelemme näiden ongelmien ratkaisemiseksi, Govil sanoi.

Puhuessaan ICAI-tapahtumassa Govil sanoi, että hänen ministeriönsä tekee tiivistä yhteistyötä ICAI:n kanssa suurten kotimaisten CA-yritysten luomiseksi Intiasta. ”Vuonna 2017 pääministeri Narendra Modi oli sanonut, että kahdeksasta maailmanlaajuisesta tilintarkastuksesta neljän yrityksen pitäisi olla intialaisia. Sen eteen on tehty paljon työtä. MCA ja ICAI tekevät yhteistyötä luodakseen ympäristön, jossa intialaiset CA-yritykset voivat nousta globaaleiksi johtajiksi”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit