RBI, SEBI:n säätelemät yritykset pyysivät vaihtamaan numerosarjaan 160

rbi

Intian telealan sääntelyviranomainen (Trai) ilmoitti perjantaina Intian keskuspankin (RBI), Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnan (SEBI), Intian vakuutusalan sääntely- ja kehitysviranomaisen (IRDAI) sekä eläkerahastojen sääntelyn ja eläkerahastojen sääntelemät yhteisöt. Kehitysviranomainen (PFRDA) siirtyy ensimmäisessä vaiheessa 160-numerosarjaan palvelu- ja tapahtumapuheluissa.

Tämä tarkoittaa, että palvelu- ja tapahtumapuhelut muun muassa vakuutusyhtiöiltä, ​​pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä tulevat 160-alkuisista puhelinnumeroista. Siirron tarkoituksena on auttaa kuluttajia tunnistamaan soittavat tahot helposti, jotta käyttäjät eivät huijaa huijareita.

Päätös tehtiin Train virkamiesten ja RBI:n, SEBI:n ja IRDAI:n edustajien kokouksessa perjantaina. Kokoukseen osallistui myös yli 25 pankkia ja muuta rahoituslaitosta, mukaan lukien valtiolliset, yksityiset ja kansainväliset pankit sekä puhelinyhtiöt.

”Keskusteltiin myös siitä, että tällä hetkellä myynninedistämistarkoituksessa käytettävän 140-sarjan toimintaa siirretään DLT-alustaan ​​(distributed ledger technology) ja myös digitaalisen suostumuksen pesua ollaan ottamassa käyttöön”, Trai sanoi.

160-sarjan palvelu- ja tapahtumapuheluiden sekä 140-sarjan markkinointipuheluiden käyttöönoton myötä 10-numeroisista numeroista tulevien roskapostipuheluiden hallinnan odotetaan olevan merkittävää, Trai sanoi. Tällä hetkellä puhelinyhtiöt estävät suurimman osan yritysten lähettämistä 10-numeroisista roskapostinumeroista suoraan tekoälyn ja koneoppimisen menetelmin.

Kokouksessa sääntelijät päättivät myös lisätä URL-osoitteet/AP:t sallittujen luetteloon sisältömalleissa, käyttää vähimmäismäärää tekstiviestien otsikoita ja sisältömalleja ja ryhtyä välittömiin toimiin tahoa/puhelinmyyjää vastaan, jos lähettäjän valtuustietoja käytetään väärin.

Viime aikoina kuluttaja-asioista vastaava osasto pyrkii julkaisemaan ohjeluonnoksia ei-toivottujen roskapostipuhelujen ja viestien hallitsemiseksi. Kun uudet ohjeet on julkaistu ja otettu käyttöön, pankit, fintech-yritykset, kiinteistökehittäjät ja muut ovat ensimmäistä kertaa suoraan vastuussa tällaisesta roskapostiviestinnästä, koska nämä tahot ulkoistavat myynninedistämismyyntinsä kolmansille osapuolille.

Yhteisön sosiaalisen median LocalCircles-alustan tuoreen tutkimuksen mukaan 60 % mobiilitilaajista saa keskimäärin kolme tai useampia roskapostipuheluita päivittäin. Useimmat ei-toivotut puhelut liittyvät rahoituspalveluihin ja kiinteistöihin.

Tutkimuksen mukaan 54 % vastaajista saa ärsyttäviä puheluita yrityksiltä, ​​kuten Bajaj Finance, HDFC Bank, HDFC Life Insurance, IDFC First Bank, ja 22 % saa puheluita kiinteistöjä myyviltä yrityksiltä.

Samankaltaiset artikkelit