Prince Pipesin osakkeet nousivat yli 7 %, kun Nuvama toistaa ”osta” -kehotuksen, sanoo yhtiön olevan vahvassa kasvussa

Prince Pipesin osakkeet nousivat yli 7 %, kun Nuvama toistaa "osta" -kehotuksen, sanoo yhtiön olevan vahvassa kasvussa

Myönteisten näkymien taustalla on Intian elpyvä kiinteistösektori ja vahva infrastruktuurikehitys, jotka lisäävät muoviputkien kysyntää. Nuvaman äskettäinen huomautus korostaa, että kanavatarkastukset osoittavat jatkuvan vahvan kysynnän sekä infrastruktuurihankkeissa että putkialalla. Vahva kysyntä, PVS-hintamarginaalit, laajentumishankkeet ja vahva projektisegmentti ovat tärkeitä positiivisia puolia yritykselle, Nuvama huomautti.

Osake nousi peräti 7,5 prosenttia päivän korkeimmalle tasolle 721. Se on nyt vain 7 prosentin päässä 52 viikon korkeimmasta arvostaan 775,75, osuma 5. tammikuuta 2024. Samaan aikaan se on noussut noin 43 prosenttia 52 viikon pohjaltaan 505.15, osuma 15.4.2024.

Prince Pipen osakkeet ovat nousseet hieman yli 4 prosenttia viimeisen kuukauden aikana ja pudonneet noin 3 prosenttia vuonna 2024 YTD. Se hyppäsi kesäkuussa lähes 16 prosenttia toukokuun 4,5 prosentin laskun jälkeen. Sitä ennen hinta nousi yli 16 prosenttia huhtikuussa, mutta oli miinuksella kuluvan kalenterivuoden 3 ensimmäisen kuukauden aikana. Se laski maaliskuussa 4,2 prosenttia, helmikuussa 19,3 prosenttia ja tammikuussa 2024 4,3 prosenttia.

Toimialan asema ja kasvu

Prince Pipes erottuu edukseen Intian nopeasti kasvavasta muoviputkiteollisuudesta, jonka vuotuinen kasvuvauhti (CAGR) on ollut 12-14 prosenttia. Nuvama korostaa yhtiön kattavaa tuotevalikoimaa, vahvaa läsnäoloa maatalous-, infrastruktuuri- ja putkityösegmenteissä sekä vahvaa Pan-Intian kattavaa brändiä ja jakeluverkostoa tärkeimpinä strategisina etuina.

Vuosina 18–23 Prince Pipes on saavuttanut vaikuttavan liikevaihdon, tuloksen ennen korkoja, veroja ja poistoja (EBITDA) ja voiton verojen jälkeen (PAT) CAGR:t, vastaavasti 27 prosenttia, 15 prosenttia ja 19 prosenttia. sen vahva suorituskyky verrattuna alan muihin. Johto odottaa 15 prosentin volyymikasvua 25 tilikaudella suotuisten markkinaolosuhteiden tukemana. He odottavat myös marginaalien vaihtelevan 12 prosentin ja 14 prosentin välillä, mikä voi nousta, jos PVC:n hinnat jatkavat nousuaan, mikä helpottaa varastojen lisäämistä ja varastojen kasvua.

Siksi Prince Pipesillä on hyvät mahdollisuudet ohittaa teollisuuden ajokapasiteetti ja maantieteellinen laajentuminen, välittäjä uskoo.

Strategiset aloitteet ja laajentuminen

Nuvama totesi, että putkialalla on vahvaa kysyntää kiinteistö-, maatalous- ja infrastruktuurisegmenteiltä. Prince Pipes pyrkii kasvattamaan markkinaosuuttaan strategisella hinnoittelulla ja parannetulla toimitusketjun tehokkuudella ERP:n käyttöönoton jälkeen. Tämän uudelleenjärjestelyn odotetaan johtavan vahvaan kaksinumeroiseen volyymikasvuun Q1FY25 alkaen.

PVC-hintojen nousu, johon vaikuttivat konttipula, logistiset haasteet ja odotettavissa olevat polkumyyntitullit, on vahvistanut marginaaleja. Kanavien varastointi ja varastojen lisäys tukevat edelleen kannattavuutta. Prince Pipes laajentaa myös jalanjälkeään perinteisten linnoitusten ulkopuolelle Pohjois- ja Länsi-Intiassa viimeaikaisilla kapasiteetin laajennuksilla Jaipurissa, Telanganassa ja Biharissa. Pullonkaulojen purkaminen eri paikoissa edistää tulevaa kasvua.

Tulevaisuuden näkymät

Prince Pipes odottaa kylpytuotedivisioonansa nousevan tasolle seuraavien neljän-viiden vuosineljänneksen aikana. Aquel-brändin lanseerauksen myötä Pohjois- ja Länsi-Intiassa ja suunnitelmilla koko Intian laajenemisesta H1FY25:een mennessä yhtiö pyrkii edelleen vahvistamaan markkina-asemaansa.

Noin 25 prosenttia Princen kokonaismyynnistä liittyy PVC-, CPVC- ja DWC-putkia koskeviin projekteihin. Yritys keskittyy laajentamaan projektien läsnäoloaan Ahmedabadissa, Punessa ja Hyderabadin kaltaisissa kaupungeissa toiminnan tehostamiseksi.

Mahdolliset riskit

Positiivisista näkymistä huolimatta analyytikot varoittavat, että asuin- ja toimitilarakentamisen jatkuva hidastuminen sekä maataloussektorin taantumat muodostavat riskejä Prince Pipesin kasvulle. Lisäksi raaka-aineiden hintojen epävakaus on edelleen mahdollinen uhka kannattavuudelle.

Yhteenvetona, Nuvaman analyysi korostaa Prince Pipesin strategista asemaa ja kasvunäkymiä Intian kasvavassa muoviputkiteollisuudessa. Yrityksen keskittyminen markkinaosuuden kasvattamiseen, toimitusketjun tehokkuuden parantamiseen ja teknologian hyödyntämiseen volyymien kasvun edistämiseksi mahdollistaa sen tulevan menestyksen. Mahdollisia markkina- ja toimialakohtaisia ​​riskejä on kuitenkin seurattava tarkasti kestävän suorituskyvyn varmistamiseksi.

Julkaistu: 26. kesäkuuta 2024, 13.08 IST

Samankaltaiset artikkelit