Musiikkitaikuutta Delhin vilkkaalla kadulla – Lifestyle News

CP music man, CP delhi, delhi music, munindra sagar, delhi metro melody man, Connaught place, harmonium man delhiCP music man, CP delhi, delhi music, munindra sagar, delhi metro melody man, Connaught place, harmonium man delhi

New Delhin Connaught Placen sydämessä, vilkkaan väkijoukon ja eloisan energian keskellä, Munindra Sagar, joka tunnetaan hellästi Delhin Metro Melody Manina, kutoo huuliharppunsa kanssa lumoavia melodioita.

Munindra Sagar on kotoisin Haridwarista ja opetti englantia Etelä-Delhin Green Parkissa. Pandemia iski kuitenkin kovasti koulutussektoriin ja jätti hänet työttömäksi. ”Menetin työpaikkani pandemian seurauksena”, Sagar sanoo.

Nuoresta iästä lähtien Sagar oli kiehtonut huuliharppua. ”Olin kyllästynyt elämän arkipäiväiseen rutiiniin – opettaminen ja kotiinpaluu tuntuivat toistuvilta”, hän kertoo. ”Huuliharppuni soittaminen sai päivästäni täyteläisen ja raikkaan.” Hänen matkansa muusikkona alkoi Rajiv Chowkin metroasemalta, jossa hän soitti työmatkailijoille kaikilta elämänaloilta. ”Pidin pelaamisesta ihmisille riippumatta siitä, mistä he olivat kotoisin – jotkut surullisia, jotkut väsyneitä, jotkut iloisia. Nautin vain musiikistani, hän muistelee.

Nykyään Sagar löytyy Connaught Placen penkin läheltä, ja hänen sielukkaat melodiansa luovat rauhallisen tunnelman. Hän soittaa usein kappaletta ”Ek pyar ka nagma hai”, joka valloittaa kuulijat sydämellisellä esityksellään. Sumedha Agarwal, säännöllinen vierailija, 20-vuotias, sanoo: ”Hänen kappaleensa koskettavat sydäntäni. Tulen usein CP:lle enkä koskaan mene takaisin kuuntelematta hänen soittoaan.”

Kuusikymmentäluvun puolivälissä Sagarin omistautuminen musiikille on horjumatonta. Bollywood-koomikko Johnny Walkerin innoittamana hän tuo esityksiinsä nostalgista charmia. ”Kannan huuliharppuani aina taskussani. Rakastan sitä; se täyttää minut”, hän sanoo. Vaikka Sagar on itseoppinut, hänen soittimen hallintansa on ilmeistä. ”Suuelimen voi oppia kuudessa kuukaudessa, mutta se vaatii sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä. Joskus se sattui suuhun, mutta mielessäni oli aina jokin kappale, jota halusin soittaa, hän selittää. ”Et koskaan tiedä, onko elämässä seuraava hetki pelata, kal ho na ho.”

Sagarin musiikki ei ole vain viihdettä. Esitysillään hän levittää tietoisuutta tärkeistä yhteiskunnallisista kysymyksistä, kuten tyttölapsen pelastamisesta, käyttämällä kylttejä, jotka on asetettu hänen paikkansa lähelle. ”Musiikilla on voima kiinnittää huomiota kriittisiin asioihin”, hän sanoo. ”Haluan käyttää alustaani vaikuttaakseni. Tyttölapsen pelastaminen on sydäntäni lähellä oleva asia. Toivon, että jokainen soittamani nuotti koskettaa ja saa jonkun ajattelemaan.”

Munindra Sagarin musiikin viehätys ei piile vain hänen taidoissaan, vaan myös hänen ja yleisönsä kanssa muodostamassa tunneyhteydessä. Rajesh, paikallinen kauppias, sanoo: ”Joka kerta kun kuulen hänen huuliharppunsa, se tuo rauhan tunteen. Se on lyhyt pakomatka ympäröivästä kaaoksesta.” Toinen kuuntelija, Meera, mainitsee: ”Hänen musiikkinsa muistuttaa minua yksinkertaisista ajoista. Se on kuin silta lapsuusmuistoihini.”

Sagarin omistautuminen taitoonsa näkyy vakituisissa kävijöissä, jotka pysähtyvät vain kuulemaan hänen soittavan. ”Näen ihmisten kaikilta elämänaloilta – toimistotyöntekijöitä, opiskelijoita, turisteja – kaikki pysähtyvät ja kuuntelevat. Tuntuu kuin hänen musiikillaan olisi universaalia vetovoimaa”, toteaa Sunil, lähellä oleva ruokakauppias. Monista Sagarin kuulijoista tulee hänen ystäviään, jotka usein käyvät keskusteluja musiikista, elämästä ja kaikesta siltä väliltä.

Sagarin persoonallisuus on yhtä elävä kuin hänen musiikkinsa, hän jakaa usein tarinoita elämästään niille, jotka pysähtyvät kuuntelemaan. ”Elämä on opettanut minulle monia opetuksia”, hän sanoo nauraen. ”Yksi niistä on, ettei koskaan luovuta siitä, mitä rakastat. Musiikki on elinehtoni.” Katuesiintymistensä lisäksi Sagar on tehnyt jälkensä myös viihdeteollisuudessa. Hän näytteli Netflix-elokuvassa ”Rajma Chawal” ja esiintyi verkkosarjassa ”Paatal Lok”.

Hänen siirtymistään englannin opettajasta rakkaaksi katumuusikoksi ohjaa hänen intohimonsa musiikkiin. ”Pelaan tehdäkseni ihmiset onnelliseksi. Heidän rakkautensa on suurin palkintoni, hän kertoo.

Samankaltaiset artikkelit