Modi 3.0:n ensibudjetti: Lopettaako Sitharaman vanhan verojärjestelmän?

Modi 3.0 Maiden Budget: Will govt remove old tax regime?

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharamanin odotetaan esittelevän Modi 3.0 -hallituksen neitsytbudjetin heinäkuun kolmannella viikolla. Ensi kuussa kuudennen perättäisen täysimittaisen unionin budjettinsa esittelevän valtiovarainministerin odotetaan asiantuntijoiden mukaan julkistavan veromuutoksia uusien vähennysten ja vapautusten muodossa uudessa verojärjestelmässä, koska he eivät näe hallitusta. verolaattojen tarkistaminen tai uusien muutosten tekeminen vanhaan verojärjestelmään.

Modin hallitus asetti unionin vuoden 2023 talousarviossa uudesta verojärjestelmästä, jota sovelletaan muihin henkilöihin kuin yrityksiin, oletusvaihtoehdoksi veronmaksajille, mikä osoittaa, että keskus haluaa lopulta enemmän ihmisiä siirtyvän uuteen järjestelmään, joka otettiin käyttöön vuonna 2020. Unionin budjetti 2020.

Vanhan verojärjestelmän mukaan käytettävissä on noin 70 vähennystä ja vapautusta, mukaan lukien HRA ja LTA. Nämä vähennykset ja vapautukset vähentävät veronmaksajien verotettavaa tuloa merkittävästi.

Uudessa verojärjestelmässä veroprosentit ovat huomattavasti alhaisemmat, vaikka erilaisten vapautusten ja vähennysten (muut kuin 50 000 rupiaa palkasta ja 15 000 rupiaa perheeläkkeestä) etu ei ole käytettävissä, kuten vanhassa järjestelmässä.

Vaikka uusi verojärjestelmä on oletusverojärjestelmä, veronmaksajat voivat valita itselleen hyödyllisen verojärjestelmän. Uudesta verojärjestelmästä eroamismahdollisuus on AY 2024-25 -ilmoituksen jättämiseen asti.

Tukikelpoiset, joilla ei ole elinkeinotuloa, voivat valita uuden järjestelmän kullekin tilikaudelle. Heillä on myös mahdollisuus valita uusi verojärjestelmä yhtenä tilivuonna ja vanha verojärjestelmä toisena vuonna ja päinvastoin.

Purkaako hallitus vanhan verojärjestelmän vuoden 2024 budjetissa?

Siitä lähtien, kun uudesta verojärjestelmästä tuli oletusvaihtoehto, on spekuloitu, että hallitus saattaa pian luopua vanhasta järjestelmästä. Tulevaisuudessa on varmaa, että vanha verojärjestelmä lakkaa asteittain, mutta ei ennen kuin merkittävä osa ihmisistä siirtyy uuteen järjestelmään.

Sujit Bangar, Taxbuddy.comin perustaja, sanoi: ”Kaksi hallintoa aiheuttavat varmasti hämmennystä veroilmoitusten jättävien veronmaksajien mielissä. Olisi parempi, jos meillä olisi yksi verokantajärjestelmä kahden sijaan.

Asiantuntijat ennustavat skenaarion, jossa kun 70–80 prosenttia veronmaksajista valitsee uuden verojärjestelmän, hallitus voisi harkita vanhan järjestelmän poistamista kokonaan. Hallitus on erilaisten verouudistustoimenpiteiden avulla osoittanut, että sen päätavoitteena on keventää verohallintoa ja kannustaa uuden verokehyksen laajaan käyttöön.

Veronmaksajien odotukset

Tämän vuoden helmikuussa ennen Lok Sabha -äänestystä esitellyssä välibudjetissa Sitharaman ei ilmoittanut muutoksia veroprosentteihin tai laattoihin, mutta nyt odotetaan korkealla, että hän tuo jonkin verran helpotusta veronmaksajille, erityisesti palkansaajille. keskiluokka.

Samankaltaiset artikkelit