Mint Primer: Miksi kehittäjät ostavat offline-jälleenmyyntiä

Mint Primer: Miksi kehittäjät ostavat offline-jälleenmyyntiä

Me kaikki rakastamme verkko-ostoksia. Laskeuma? Monet ostoskeskukset, korkealuokkaisten lisäksi, on suljettu. Kiinteistöalan neuvonantajan JLL Intian tässä kuussa julkaisemat luvut osoittavat, että kehittäjät ovat kuitenkin edelleen nousujohteisia myyntitilojen suhteen. selittää miksi:

Mikä on odotettu tarjonta tulevaisuudessa?

Järjestettyjen liiketilojen valmistuminen kasvaa merkittävästi ja lisää seitsemän parhaan kaupungin joukossa lähes 45 miljoonaa neliöjalkaa vuosien 2024 ja 2028 lopun välillä. Uusi tilan lisäys tapahtuu 88 uudella vähittäiskaupan hankkeella, mukaan lukien ostoskeskukset ja suuret, integroidut vähittäiskauppavetoiset projektit JLL Intian arvioiden mukaan. Uusi tarjonta ylittää vuosien 2014-2023 tarjonnan, joka oli noin 38 miljoonaa neliömetriä. Myös tulevat kauppaprojektit ovat kooltaan suurempia. Viimeisen vuosikymmenen aikana vähittäiskauppaprojektin keskikoko oli noin 391 099 neliöjalkaa. Tämän odotetaan kasvavan 30 % tulevina vuosina.

Miksi kehittäjät ovat niin kiihkeitä vähittäiskaupan suhteen?

A-luokan ostoskeskukset ovat menestyneet hyvin, säilyttäneet hyvät käyttöasteet, kävijämäärät ja muuntoprosentit. Nexus Select Trust, Intian ensimmäinen vähittäiskaupan kiinteistösijoitusrahasto, suunnittelee yritysostoja. Myös kauppakeskusten kehittäjät Phoenix Mills, DLF, Prestige Group ja Lulu Group aikovat laajentaa portfoliotaan ja avata uusia ostoskeskuksia. Jotkut kehittäjät toivovat saavansa pääomaa institutionaalisilta sijoittajilta tai tehdä yhteistyötä heidän kanssaan. Vähittäiskaupan kohteet ovat olleet houkutteleva sijoituskohde ulkomaisille institutionaalisille sijoittajille. Noin 16 % eli 7,2 miljoonaa neliöjalkaa uudesta tarjonnasta on institutionaalisten toimijoiden omistuksessa.

Mitkä paikat näkevät enemmän tarjontaa?

Delhi-National Capital Regionin (NCR), jolla on suurin liiketila (26,7 miljoonaa neliöjalkaa), odotetaan saavan suurimman osan uusista toiminnoista seuraavien viiden vuoden aikana. Sitä seuraavat Hyderabad ja Chennai. Delhi-NCR:n massiivinen tarjonta johtuu pääasiassa suunnitelluista suurista vähittäismyyntiprojekteista laajalle kuluttajapohjalle.

Eikö haamukeskuksia ole täytettävänä?

Joo. Laadukkaiden ostoskeskusten ulkopuolella on kasvava osa heikosti toimivia ostoskeskuksia, joiden vajaakäyttöaste on korkea. Kiinteistöalan neuvonantajan Knight Frank Intian mukaan huonokuntoisten vähittäiskaupan omaisuuserien määrä on kasvanut jyrkästi ja kattaa noin 13,3 miljoonaa neliöjalkaa 29 kaupungissa, joita kutsutaan ”haamuostoskeskuksiksi”. NCR:n osuus tästä varastosta oli suurin, 5,3 miljoonaa neliöjalkaa, 58 % enemmän kuin vuonna 2023. Tämän jälkeen tulevat Mumbai ja Bengaluru. Kolkata koki jyrkimmän 237 prosentin nousun vuonna 2023, vaikkakin alemmasta pohjasta.

Millaisia ​​uusia projekteja tulemme näkemään?

Verkkokaupan myötä asiakkaiden kulutus kasvaa, uusien offline-vähittäismyyntiprojektien on tarjottava muutakin kuin vain ostoksia. Uudet ostoskeskukset keskittyvät todennäköisesti suureen, kokemusvetoiseen vähittäiskauppaan. Seuraavan viiden vuoden 88 tulevasta vähittäiskaupan kehityksestä 12 on suuria, vähintään miljoonan neliömetrin projekteja, JLL sanoi. Kehittäjät haluavat tarjota laajempaa palveluvalikoimaa viihteen, ruoan ja sosiaalisen toiminnan aloilla, kuten Dubain ja muiden maiden ostoskeskuksissa. Joissakin ostoskeskuksissa on jopa auditorioita ja tuotemerkkien toimituskeskuksia.

Samankaltaiset artikkelit