Miksi rakenteilla olevien kiinteistöjen hinnat nousevat jyrkästi suurissa kaupungeissa – Ota selvää – Money News

The Financial Express logo

Kasvavan asuntokysynnän keskellä rakenteilla olevien kiinteistöjen hinnat ovat nousseet merkittävästi. Savills Intian raportin mukaan korkeatasoisten rakenteilla olevien asuinkiinteistöjen hinnat suurissa kaupungeissa, kuten Delhissä, Noidassa, Gurugramissa, Bengalurussa ja Mumbaissa, nousivat 53 %:iin kesäkuussa 2024. Myös valmiit projektit ovat nousseet 44 % kärjessä. viisi kaupunkia Gurugramin johdolla.

Jatkuva hintakehitys viittaa vahvaan kysyntään premium-asuntoissa. Lisäksi ostajien muuttuvat elämäntyylitottumukset toimivat katalysaattorina ja tuovat asuinkiinteistöjen tulvan näihin kaupunkeihin. Avainalan johtajat laajentavat strategisesti valikoimaansa vastatakseen tähän kysyntään ja esittelevät innovatiivisia ja ylellisiä asuintiloja, jotka vastaavat nykyajan tarpeita.

Sanjeev Arora, johtaja, 360 Realtors, kommentoi tätä: ”Luksusasuntojen kasvu johtuu varakkaiden ostajien kysynnän kasvusta, jotka etsivät huippuluokan kiinteistöjä kaikilla moderneilla mukavuuksilla. Isompia koteja ja pyrkimystä elämäntapaa suositaan entistä enemmän. Jatkossa ostajat haluavat myös asua ikonisissa osoitteissa, jotka herättävät kunnioitusta ja joilla on brändiarvoa. Myös korkean nettovarallisuuden (HNI) määrä kasvaa tasaisesti, ja siitä on tullut liikkeellepaneva voima luksusasuntojen kasvavan suosion takana. Lisäksi tuleva Noidan lentoasema Jewarissa on myös tuonut alueen kansainväliseen parrasvaloihin ja lisännyt alueen kiinteistöihin uutta voimaa.

Raheja Developersin Nayan Raheja sanoi: ”Alan nopea kasvu on muokannut Intian kiinteistöjen dynamiikkaa ajan myötä. Delhi-NCR:n premium-asunto-segmentissä havaittu merkittävä kasvu viittaa tilaviin kiinteistöihin, joissa on runsaasti ulkotilaa rentoutumiseen. Tämä nousu on lisännyt sijoittajien luottamusta. Myös tuotteiden laatu ja mukavuudet ovat parantuneet, koska kehittäjät investoivat paremman tuoton kannustamana parempaan rakentamiseen ja parannettuihin mukavuuksiin, mikä johtaa alueen yleiseen elintasoon.

Gurugramin (13-53 %) jälkeen Noida (19-43 %) koki toiseksi eniten hinnannousua sekä rakenteilla olevissa että valmiissa projekteissa. Valmiissa projekteissa Delhi näki neljänneksi korkeimman kiinteistöhintojen nousun, 3-27 %, seuraavaksi Bengaluru ja Mumbai. RBI on vahvistanut tätä lisääntynyttä kysyntää pitämällä korkotasolla kuudennen kerran peräkkäin, minkä odotetaan tuovan lisävauhtia asuntomarkkinoille.

”Uudet lanseeraukset Delhi-NCR:ssä heijastavat kasvavaa halukkuutta luksusasuntoihin. Tämä kasvu on vahvistanut markkinatunnetta ja saanut kehittäjät strategiseen suunnitteluun. Massiivisella infrastruktuurikehityksellä Gurgaon on myötävaikuttanut luksusasuntojen segmenttiin. Samaan aikaan tuleva Jewarin lentokenttä on entisestään vahvistanut Noidan kiinteistöjen kasvupolkua. Koska ostajat vaativat avarampia asuintiloja, Delhi-NCR on trendi erittäin haluttu asuntokohde, ja sen odotetaan säilyttävän asemansa tulevina vuosina”, sanoi Neeraj Sharma, Escon Infra Realtorsin toimitusjohtaja.

Pawan Sharma, MD, Trisol RED, sanoi: ”Nopean kaupungistumisen, merkittävän infrastruktuurin kehityksen ja väestön kasvavan vaurauden vetämänä Delhi-NCR on valmis kiinteistöbuumiin. Keskittyminen ylellisyyteen, mukavuuteen ja elämäntyyliin muuttaa asuntomarkkinoita ja asettaa premium-asuntokiinteistöt erittäin tuottoisiksi sijoituksiksi. Alueen kehittyessä huippuluokan asuntojen kysynnän odotetaan pysyvän vahvana, mikä vahvistaa Delhi-NCR:n mainetta luksuskiinteistöjen johtavana kohteena.

Jatkuva hintojen nousu rakenteilla olevissa ja valmistuneissa kiinteistöissä Intian suurissa kaupungeissa korostaa korkealuokkaisten asuntojen vahvaa kysyntää. Kun kehittäjät jatkavat innovointia ja laajentavat tarjontaansa, ylellisyyden, mukavuuden ja modernin elämäntavan mukavuudet korostavat Delhi-NCR:n kiinteistömarkkinoita.

Samankaltaiset artikkelit