Laiton avioliittotapaus: Pakistanin tuomioistuin hylkäsi Imran Khanin ja vaimon valitukset rangaistuksen ehdottamiseksi

Imran Khan

Pakistanin käräjäoikeus hylkäsi torstaina ex-pääministeri Imran Khanin ja hänen vaimonsa Bushra Bibin valitukset rangaistuksensa lykkäämisestä laittomassa avioliittoasiassa. Piiri- ja istuntotuomioistuin tuomitsi molemmat 3. helmikuuta seitsemäksi vuodeksi vankeuteen ja kumpikin 5 00 000 rupiaa sakkoihin.

Tapaus tunnetaan yleisesti nimellä Iddat-tapaus, koska avioliitto solmittiin aikana, jolloin musliminaisen on odotettava avioeron tai miehensä kuoleman jälkeen ennen toista avioliittoa.

Kuulemisen suorittamisen jälkeen ylimääräinen piiri- ja istuntotuomari ADSJ Afzal Majoka pidätti tuomion prosessin päättämisestä tiistaina.

Tuomari julisti tuomion torstaina täynnä olevassa oikeussalissa ja hylkäsi pariskunnan esittämät vaatimukset. Viimeisin kehitys on tuhonnut toiveet heidän vapauttamisestaan ​​Rawalpindin Adialan vankilasta, jossa heidät on vangittu. Vaikka Khan (71) joutuu useisiin tapauksiin, hänen vaimonsa Bushra (49) kohtaa pari tapausta.

Marraskuussa 2023 Bibin entinen aviomies Khawar Maneka nosti kanteen paria vastaan. Maneka väitti, että he menivät naimisiin ilman, että Bibi noudattanut pakollista iddatin odotusaikaa. Hän pyysi tuomioistuinta julistamaan liiton mitättömäksi.

Vuonna 2018 Khan ja Bibi menivät naimisiin. Se oli samana vuonna, kun Khan voitti vaalit ja tuli pääministeriksi.

Bibi oli Khanin henkinen opas. Kuitenkin kaksikko kehitti kiintymystä toisiinsa istuntojensa aikana. Bibillä oli viisi lasta aikaisemmasta avioliitostaan. Hän on ex-pm:n kolmas vaimo.

Samankaltaiset artikkelit