Laajemmat markkinat katkaisivat vuoden pisimmän voittoputken

Analysts feel that given that market has factored in policy continuity, the Budget will be very crucial.  

Laajemmat markkinaindeksit päättivät vuoden 2024 pisimmän voittoputkensa keskiviikkona, kun ne laskivat ensimmäistä kertaa 10 istuntoon voittovarausten vuoksi. BSE Midcap -indeksi laski 0,9 % ja BSE Smallcap -indeksi päätyi 0,6 % laskuun saavutettuaan uudet ennätykset päivän sisällä.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun laajemmat markkinaindeksit ovat päätyneet päivän miinukselle 4. kesäkuuta nähdyn jyrkän laskun jälkeen, mikä osoittaa sijoittajien lisääntyvän luottamuksen poliittiseen ja poliittiseen vakauteen uuden koalitiohallituksen aikana.

BSE Smallcap -indeksi, joka oli laskenut 6,8 % 4. kesäkuuta odottamattoman vaalituloksen vuoksi, on noussut 15 % yhdeksän istunnon aikana, mikä merkitsee valtavaa elpymisrallia. Sama trendi nähtiin myös keskisuurten yritysten indeksissä.

Vaikka jyrkkä elpyminen on osoittanut Intian markkinoiden joustavuuden, se on myös herättänyt arvostusongelmia. Asiantuntijat uskovat, että kaikki negatiiviset uutiset voivat laukaista polvinykyisen reaktion nykyisestä tasosta.

Analyytikot katsovat, että koska markkinat ovat ottaneet huomioon politiikan jatkuvuuden, talousarvio on erittäin tärkeä.

Kotak Securitiesin varapääjohtaja ja osakepäällikkö Shrikant Chouhan sanoi, että laajemmat markkinat voivat nähdä jopa 5 prosentin korjauksen ennen budjettia ensi kuussa, koska arvostukset ovat tällä hetkellä ylikiristyneet. Hän odottaa myös jonkin verran korjausta vertailuindekseihin seuraavan kuukauden aikana, mutta ei näe Niftyn putoavan alle 23 000:n tason.

Keskiviikkona Nifty putosi 41,9 pistettä eli 0,2 % ja päätyi 23 516 pisteeseen, mikä katkaisi viiden päivän voittoputken. Toisaalta Sensex nousi 0,1 prosenttia 77 337,59 pisteeseen.

SBICAPS Securitiesin osakepääoman perustutkimuksen johtaja Sunny Agrawal korosti, että pankkisektori piti linnoituksen edelleen hallussaan, vaikka muut sektorit näkivät voittoa vaalien jälkeisen voimakkaan rallin jälkeen.

Nifty Bank -indeksi hyppäsi keskiviikkona 2 % ja kuului päivän vihreään päättäneiden sektoriindekseiden joukkoon. Lisäksi Niftyn ja Sensexin viisi parasta voittoa olivat yksityisiä pankkeja.

”Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, ​​että toimialakierto voi jatkua lähiviikkoina ennen budjettia. Tärkeimmät vertailuindeksit voivat jatkaa kauppaa kapealla vaihteluvälillä”, Agrawal sanoi.

Samankaltaiset artikkelit