Kuinka paljon kultaa voit pitää kotona? Maksatko tuloveroa kullan myynnistä? – Rahauutisia

The Financial Express logo

Intiassa ihmiset, erityisesti naiset, ovat pakkomielle kullasta, mikä tekee siitä yhden suosituimmista omaisuuksista. Lähes jokaisella perheellä on hallussaan jonkin verran kultaa, olipa kyseessä koruja, kolikoita tai moderneja sijoitussuunnitelmia. Tämä kultaa koskeva pakkomielle johtuu sen asemasta onnen ja vaurauden symbolina maassa.

Mutta tiedätkö, että on olemassa erityisiä rajoituksia sille, kuinka paljon kultaa voi säilyttää kotona? Sinun on ymmärrettävä nämä säännöt varmistaaksesi niiden noudattamisen.

Kullan osto-, varastointi- ja verosäännöt Intiassa: Hallitus on vahvistanut säännöt kullan ostamisesta ja varastoinnista Intiassa. Näiden määräysten mukaan naimisissa oleva nainen saa pitää kotonaan enintään 500 grammaa kultaa.

Kuinka paljon kultaa voit pitää kotona?

CBDT:n (Central Board of Direct Taxes) mukaan voit pitää talossa tietyn määrän kultaa. Joten mikä tahansa määrä kultaa sinulla on, sinulla on oltava todiste siitä, kuinka sait sen.

Kuinka paljon kultaa naiset voivat pitää itsellään?

Tuloverolakien mukaan naimisissa oleva nainen saa pitää 500 grammaa kultaa. Naimattomien naisten kullan raja on pidetty 250 grammassa. Perheen miehet saavat pitää vain 100 grammaa kultaa.

Onko peritystä kullasta veroa?

Jos olet ostanut kultaa ilmoitetuista tuloista tai verovapaista tuloista (kuten maataloudesta) tai perinyt sen laillisesti, siitä ei peritä veroa. Jos ratsia tehdään, viranomaiset eivät voi takavarikoida löydettyjä kultakoruja säädetyssä rajoissa.

Onko kullan säilyttämisestä myös veroa?

Vaikka kullan säilyttämisestä kotona ei tarvitse maksaa veroa, kultaa myytäessä on maksettava veroa siitä.

Kuinka paljon veroa peritään kullan myynnistä kolmen vuoden kuluttua?

Jos myyt kultaa hallussasi sitä 3 vuotta, saadusta voitosta peritään pitkän aikavälin pääomatulovero (LTCG). Sen korko on 20 prosenttia.

Kuinka paljon veroa kultavelkakirjojen myynnistä?

Jos SGB (Sovereign Gold Bonds) myydään 3 vuoden sisällä, voitto lisätään myyjän tuloihin ja tulovero määrätään verotaulukon mukaisesti. Jos myynti myydään 3 vuoden kuluttua, voitosta verotetaan 20 % indeksointia ja 10 % ilman indeksointia. Jos joukkovelkakirjaa pidetään eräpäivään asti, voitosta ei peritä veroa.

Samankaltaiset artikkelit