FPI:t tekevät alustavan paluun

FPIs, foreign portfolio investors, FPIs news, foreign portfolio investors news, market news

Vaikka Intian osakkeisiin on viime aikoina tullut ulkomaisista rahastoista noin 700 miljoonaa dollaria (5 848 miljardia rupiaa), asiantuntijat uskovat, että tämä ei ehkä ole suuntauksen kääntyminen, kun otetaan huomioon huoli arvostuksista ja suurten yhtiöiden alituottoisuudesta. Viime viikolla, kun vaalitulokset julkistettiin, he istuivat monta päivää ennätyslyhyellä kannalla.

Jatkossa hieman hermostuneisuutta ei todennäköisesti ole budjetin edessä heinäkuussa, kun otetaan huomioon odottamaton vaalitulos, sillä ulkomaiset sijoittajat saattavat tarvita vahvistusta politiikan jatkuvuudesta tehdäkseen uusia suuria investointeja.

Viimeisten viiden istunnon aikana ulkomaiset portfoliosijoittajat (FPI) ovat ostaneet osakkeita 711 miljoonan dollarin arvosta myytyään huhti- ja toukokuussa osakkeita 3,8 miljardin dollarin arvosta. Viimeisten kahden kuukauden myynnin syynä oli kaksi pääasiallista syytä – vaalien aiheuttama varovaisuus ja houkutteleva Kiinan arvostus.

Ventura Securitiesin tutkimuspäällikkö Vinit Bolinjkar sanoi, että tämä saattaa olla vain joidenkin osakkeiden merkkiostoa eikä uutta rahaa tulossa markkinoille.

Shridatta Bhandwaldar, Canara Robeco AMC:n osakepäällikkö ja rahastonhoitaja, jakaa saman näkemyksen, sanoi, että tarvitaan lisää todisteita, jotta tätä voidaan pitää trendin kääntymisenä. ”Teollisuussijoittajat ovat Intiassa suurelta osin läsnä suurissa yhtiöissä, ja tämä segmentti on menestynyt heikommin. Joten he eivät ehkä halua ostaa asteittain suuria yhtiöitä, ja laajemmilla markkinoilla on arvostusongelmia”, Bhandwaldar sanoi.

Alustavien tietojen mukaan FPI:t myivät osakkeita 363 miljoonan dollarin arvosta torstaina oltuaan ostajia edellisten neljän istunnon aikana.

”Odottamaton markkinoiden reaktio odottamattomaan tulokseen vuoden 2024 kansallisissa vaaleissa korostaa Intian markkinoiden epätavallista luonnetta. Ei-instituutiosijoittajat ovat edelleen erittäin luottavaisia ​​korkean tuoton saamiseen markkinoilta hinnoista ja arvostuksista riippumatta. Instituutiosijoittajat voivat taistella, paeta tai liittyä”, Kotak Institutional Equities sanoi muistiossa aiemmin korostaen markkinoiden nopeaa elpymistä 6 %:n laskun jälkeen 4.6.

HDFC Securitiesin vähittäiskaupan tutkimuksen johtaja Deepak Jasani sanoi: ”Se, joka istui aidalla ja odotti vaalien päättymistä, on tullut Intiaan. Nyt Intian suhteellinen houkuttelevuus muihin kehittyviin markkinoihin verrattuna ja korkonäkymät maailmanlaajuisesti ovat keskeisiä tekijöitä määritettäessä, jatkavatko rahoituksen välittäjät ostajia.”

Mielenkiintoista on, että torstaina myynti tapahtui Yhdysvaltain keskuspankin viimeisimmässä politiikkakokouksessaan haukkaaman sävyn jälkeen. Tämän lisäksi sijoittajat seuraavat myös Yhdysvaltain vaaleja myöhemmin tänä vuonna.

Markkinaosapuolet korostivat muita seikkoja, kuten dollarin heikkenemisnäkymiä, jotka voivat osoittautua esteeksi mahdollisille suurille Intiaan suuntautuville sijoituksille.

– Torstaina tapahtui kaksi asiaa. Venäjä on kieltänyt kaupankäynnin dollareilla ja euroilla, ja Saudi-Arabia on ilmoittanut, ettei se uusi 50 vuotta sitten solmittua petro-dollarisopimusta. Tämä heikentää dollaria, ja sen seurauksena voi olla seurauksia Yhdysvaltain taloudelle ja raha ei ehkä virtaa odotetulla tavalla”, Bolinjkar sanoi.

Samankaltaiset artikkelit