CIEL HR saavuttaa 1 000 miljoonan ₹ tulorajan; suunnittelee kolme yritysostoa tilikaudella 25 – Industry News

The Financial Express logo

CIEL HR, rekrytointi- ja henkilöstöratkaisuja tarjoava yritys, aikoo ostaa kolme yritystä 25. tilikaudella edistääkseen epäorgaanisia kasvutavoitteitaan ja tunkeutuakseen uusille markkinoille.

”Suunnitelmissamme on ostaa kolme yritystä ammattihenkilöstön, HR-tekniikan ja integroidun toimitilahallinnan (IFM) aloilta. Näistä kukin yksi yritys tulee olemaan Länsi-Aasiassa, Kaakkois-Aasiassa ja Intiassa, sanoo K Pandiarajan, CIEL HR Groupin toimitusjohtaja.

Puhuessaan lehdistötilaisuudessa tiistaina Pandiarajan ilmoitti, että CIEL HR:n liikevaihto oli 1 086 ₹ 24 tilikaudella, mikä merkitsee 36 prosentin kasvua vuoden 2010 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, kun se oli 799 ₹ 23 tilikaudella.

”Olemme erittäin iloisia voidessamme ilmoittaa, että CIEL HR on saavuttanut merkittävän virstanpylvään ylittämällä 1 000 miljoonan ₹ tulot vain yhdeksän vuoden aikana. Tämä saavutus korostaa jatkuvaa kasvuamme, jota ohjaa strateginen yhdistelmä orgaanista laajentumista ja strategisia yritysostoja”, hän lisäsi.

Tätä ennen yhtiö on ostanut viisi yritystä yhteensä 50 miljoonalla eurolla. Pandiarajan sanoi, että yritys aikoo nostaa yli 80 miljardia ₹ ennen listautumisantia rahoittaakseen suunniteltuja yritysostoja.

CIEL Group oli aiemmin ilmoittanut aikovansa kerätä listautumisannin kautta 500 miljoonaa ₹ nykyisen verotuksen kolmanteen neljännekseen mennessä. Pandiarajan ei kuitenkaan kommentoinut listautumisaikataulua vedoten siihen, että yhtiö on tällä hetkellä ”hiljaisella jaksolla”.

Vuonna 2015 perustettu CIEL HR tarjoaa kattavan valikoiman henkilöstöratkaisuja, jotka palvelevat yli 450 yritystä tilapäistyövoimaratkaisuilla ja yli 3 000 yritystä vakituisessa työsuhteessa eri aloilla, kuten valmistus, IT, rahoituspalvelut ja infrastruktuuri.

Yhtiö laskee sijoittajikseen Zohon perustajan Sridhar Vembun, CavinKaren perustajan puheenjohtajan CK Ranganathanin ja entisen Tata Sons Groupin CHRO NS Rajanin.

Samankaltaiset artikkelit