Budjetti 2024: Kiinteistöala toivoo korkeita alennuksia, GST-alennuksia ja muita uudistuksia | Tarkista toivelista tästä

Budjetti 2024: Kiinteistöala toivoo korkeita alennuksia, GST-alennuksia ja muita uudistuksia |  Tarkista toivelista tästä

Kun unionin valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman on valmis jättämään talousarvion vuosille 2024-25 heinäkuun kolmannella viikolla, Intian kiinteistöala toivoo sarjaa uudistuksia ja kannustimia, jotka voivat edistää kasvua ja vastata pitkäaikaisiin haasteisiin. Odotukset vaihtelevat asuntolainojen korkojen alennuksista, GST-koron alennuksista, yhden ikkunan selvitysjärjestelmistä, alennetuista kiinteistöhinnoista ja keskustan ulkopuolella sijaitsevien paikkojen mainostamisesta.

Pradeep Aggarwal, Signature Global (India) Ltd.:n perustaja ja puheenjohtaja sekä ASSOCHAM National Council on Real Estate, Housing ja Urban Development, puhui LiveMintille, sanoi, että kiinteistöala odottaa keskeisiä uudistuksia, mukaan lukien teollisuuden aseman myöntäminen investointien houkuttelemiseksi. ja virtaviivaistaa sääntöjä.

”Yksinkertaistettu yhden ikkunan tyhjennysjärjestelmä nopeuttaa hankkeiden hyväksyntää ja vähentää viivästyksiä. GST-veron hyvityssääntöjen tarkistaminen alentaa kiinteistöjen hintoja ja lisää läpinäkyvyyttä. Asuntolainan korkoalennuksen nostamisesta 24 §:n mukaisesti 5 lakh lisää kysyntää. Lisääntynyt budjettimääräraha kaupunkiinfrastruktuuriin ja alemmat leimaverot tai vapautukset ensiasunnon ostajille stimuloivat kasvua”, hän sanoi.

”Edullisen asumisen laajentaminen kattamaan koteja jopa 75 lakhs suurempi mattoalue ja CLSS-järjestelmän uudelleen käynnistäminen hyödyttävät asunnon ostajia. Jatkuvat investoinnit infrastruktuuriin, asumiseen ja kaupunkikehitykseen ovat ratkaisevan tärkeitä kestävän kasvun, työpaikkojen luomisen ja elintason parantamisen kannalta, mikä tasoittaa tietä Intialle kehittyneeksi valtioksi vuoteen 2047 mennessä”, Aggarwal kertoi meille.

Samoin CREDAI NCR Bhiwadi Neemranan presidentti Anil Gupta sanoi, että aloitteet, jotka edistävät poikkeavia paikkoja ja edistävät kohtuuhintaisia ​​asuntoja, olisivat keskeisiä markkinoiden kattavuuden ja osallisuuden laajentamisessa. Asuntolainojen korkojen lasku toisi kaivattua vauhtia alan ostajaehdokkaille, hän sanoi.

”Odotamme myös mahdollisia GST-hinnan alennuksia ja aloitteita materiaalikustannusten vakauttamiseksi, mikä hyödyttäisi merkittävästi sekä rakentajia että asunnon ostajia. Näillä strategisilla toimilla kuvittelemme elävän kiinteistömaiseman, joka ei ainoastaan ​​täytä asunnonostajien toiveita, vaan myös ruokkii taloudellista elpymistä koko maassa”, Gupta sanoi.

Lisäksi toinen kriittinen näkökohta on ehdotus GST-veron hyvityksistä, mikä on elintärkeä yrityksille, jotka johtavat alaa tähän uuteen aikakauteen ja voivat vauhdittaa asunnonostajien sektorikohtaista kasvua ja talouden elpymistä, sanoi NeoLivin perustaja ja toimitusjohtaja Mohit Malhotra.

”Odotamme uusia kehitysmahdollisuuksia lisääntyneellä infrastruktuurirahoituksella, mikä tekee kaupunkikeskusten saavutettavuudesta keskitason asuntoprojekteille. Toivomme, että budjetissa tunnistetaan tämän segmentin mahdollisuudet ja siihen sisältyy säännöksiä vahvasta taloudellisesta tuesta ja läpinäkyvistä politiikoista, jotka vahvistavat kehittäjiä ja edistävät asuntoalan kasvua”, hän sanoi.

Rahul Sharma, Intian johtaja, International Zinc Association, odottaa Narendra Modin johtaman NDA:n hallituksen priorisoivan infrastruktuurin turvallisuutta ja laatua, lisäävän varoja olemassa olevan infrastruktuurin ylläpitoon ja päivityksiin sekä tarjoavan kannustimia innovatiivisille rakennustekniikoille kiinteistöalalla.

”Infrastruktuuria priorisoimalla budjetin tavoitteena on parantaa kansalaisten elämänlaatua, luoda työpaikkoja ja edistää taloudellista vaurautta, mikä viime kädessä vahvistaa perustaa ”Viksit Bharatille”. Galvanointi on tärkeää korroosion estämisessä, mikä vähentää rakenteellisia vikoja ja ylläpitokustannuksia. Galvanoidun teräksen käyttö edistää myös kestävyyttä pidentämällä infrastruktuurin käyttöikää”, hän lisäsi.

Julkaistu: 28. kesäkuuta 2024, 19.12 IST

Samankaltaiset artikkelit