Autoosakkeet huippuvauhdilla Hyundai Intian 3 miljardin dollarin IPO-suunnitelmissa

Auto stocks jumps 5%

Intian autoosakkeet kokivat tänään voimakkaan nousun sen jälkeen, kun Hyundai Motors on jättänyt SEBI:lle alustavat paperit tulevasta listautumisannistaan ​​(IPO). Osakkeet, kuten Mahindra & Mahindra, Apollo Tyres ja Ashok Leyland, nousivat yli prosentin, kun taas Eicher Motors ja Hero Motocorp kävivät hieman korkeammalla.

Hyundai Motorin intialainen tytäryhtiö on hakenut viranomaislupaa listautuakseen Mumbain pörssiin, mikä saattaa asettaa vaiheen maan suurimmalle listautumiselle. Ehdotus sisältää eteläkorealaisen emoyhtiön myyvän jopa 17,5 prosentin osuuden.

Jos Hyundai hyväksyttäisiin, se olisi ensimmäinen autonvalmistaja, joka tulee julkisuuteen Intiassa Maruti Suzukin listautumisen jälkeen vuonna 2003, mikä on merkittävä virstanpylväs Intian autoteollisuudessa.

Hyundain esiteluonnoksesta ei ole annettu yksityiskohtia listautumisannin hinnoittelusta ja yhtiön arvosta. Siitä huolimatta medialähteiden mukaan Hyundain tavoitevarainhankinta voisi vaihdella 2,5–3 miljardin dollarin välillä, ja tuleva arvostus voi olla jopa 30 miljardia dollaria. Jos tämä saavutetaan, se tekisi siitä yhden Intian suurimmista listautumisannista Intian henkivakuutusyhtiön vuonna 2022 tekemän 2,5 miljardin dollarin liikkeeseenlaskun jälkeen.

Autovarastot tänään

Tänään Intian osakemarkkinoilla havaittiin vaihteleva suuntaus autoosakkeissa. Mahindra & Mahindra, Apollo Tyres ja Ashok Leyland näkivät osakkeidensa nousun yli 1,5 % heijastaen vahvaa sijoittajien kiinnostusta. Samaan aikaan Eicher Motors ja Hero Motocorp kokivat osakekurssien marginaalista nousua.

Toisaalta osakkeet, kuten Bharat Forge, Maruti Suzuki India ja TVS Motors, kävivät miinuksella, mikä osoittaa niiden osakekurssien laskua edelliseen istuntoon verrattuna. Näiden yritysten vaihteleva suorituskyky heijastaa autoalalla nykyään vallitsevaa vaihtelevaa sijoittajatunnetta.

Markkina-analyytikot pitävät Mahindra & Mahindran, Apollo Tyresin ja Ashok Leylandin osakkeiden nousua positiivisen markkinadynamiikan ja toimialakohtaisten uutisten ansioksi. Päinvastoin, Bharat Forgen, Maruti Suzuki Indian ja TVS Motorsin osakkeiden laskuun voivat vaikuttaa voittoa tavoittelevat toimet tai laajemmat markkinatrendit.

Samankaltaiset artikkelit