AU SFB:n ajoneuvolainakanta voi kasvaa 20-25 % 25:llä tilikaudella

AU SFB, AU Small Finance Bank, banking, banking news

AU Small Finance Bank odottaa ajoneuvolainakantansa kasvavan 20-25 % kuluvalla tilikaudella.

”Kun yhdistyminen Fincare Small Finance Bankin kanssa tulee voimaan huhtikuussa, meillä on mahdollisuus (kasvuun) pyöräsegmentissä”, vähittäiskaupan omaisuuden johtaja Bhaskar Karkera sanoi. ”Perinteisesti asuntolainojen tuotot ovat alhaisemmat, joten haluamme tehdä enemmän pyöriä kasvun tasapainottamiseksi.”

Pankki aikoo hyödyntää Fincare SFB:n konttoriverkostoa Etelä-Intiassa laajentaakseen ajoneuvolainakantaa. Tällä hetkellä pankilla on 9 prosentin markkinaosuus Mahindra & Mahindra -ajoneuvojen rahoituksessa ja noin 5 prosentin markkinaosuus Maruti Suzukin kanssa.

”Vaikka markkinaosuuden saaminen uusista osavaltioista vie jonkin aikaa, pystymme tarjoamaan saman arvolupauksen myös uudemmissa osavaltioissa. Se auttaa meitä skaalautumaan”, Karkera sanoi.

Pankin vähittäisvarallisuuden kokonaisarvo oli 31. maaliskuuta 48 915 miljoonaa rupiaa. Tämä sisältää pyöräsegmentin, mikroyrityslainat ja edulliset asuntolainat. Näiden lainojen keskimääräinen lippukoko on 10 miljoonaa ruplaa. Noin 63 % ennakkomaksuista keskittyy Rajasthaniin, Madhya Pradeshiin ja Maharasthraan.

Pyörät ja mikroyrityslainat muodostavat lähes 88 % vähittäiskaupan liiketoiminnasta. Pyöräsalkusta noin 40 % on käytettyjen autojen lainoja.

Maaliskuussa pidetyssä analyytikkoesityksessään pankki ilmoitti saavansa pääsyn yli 130:een Fincare SFB:n konttoriin. Vaikka pankki ei aio lisätä sivukonttoreita 25:llä tilikaudella, se palkkaa 1 000–1 500 työntekijää vähittäislainoihin.

Samankaltaiset artikkelit